Kampaň BELASÝ MOTÝĽ

Som hrdou kamoškou o.z. OMD v SR (Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR)! Prečo? Pretože jej členovia sú svetoví a myslím, že by sa o nich mal dozvedieť každý. Že sú tu, sú šikovní, vytrvalí a veľmi inšpiratívni pre okolie.

OMD v SR je jediná špecifická organizácia detí a dospelých so svalovou dystrofiou a iným nervovo svalovým ochorením. Svalová dystrofia je ochorenie svalov celého tela, spôsobuje bezvládnosť, odkázanosť na pomoc druhej osoby a rôzne pomôcky. Ochorenie je nevyliečiteľné a má postupne sa zhoršujúci priebeh, ktorý sa nedá zastaviť. Postihuje deti aj dospelých.

Mám tú česť poznať niektorých členov OMD v SR aj osobne a teda ešte ani raz som ich nevidela naštvaných alebo zamračených a vždy sa s nimi rada stretnem. Práve preto sa veľmi teším, že si aj tento rok vybrali práve moje výrobky do svojej milej kampane Belasý motýľ.

 dscn0024_1jpg

Cieľom kampane je informovať verejnosť o dôsledkoch tohto ochorenia a získavať finančné prostriedky na doplatky za kompenzačné pomôcky pre ľudí, ktorí s týmto ochorením žijú. 

Každý rok je ĎEŇ ĽUDÍ SO SVALOVOU DYSTROFIOU, a tak, ak budete mať čas a chuť, šírte, povedomie o tomto ochorení, prosím, ďalej.

Pomôcť sa dá rôzne - stačí aj o tom len hovoriť, vzdelávať deti a svoje okolie, že aj takýto kamoši medzi nami sú, že majú skvelé nápady, študujú, pracujú a majú svoje sny tak, ako každý z nás. Často sa stretávajú však s predsudkami a prekážkami a práve s tým by sme im mali pomôcť my :* Veď to, že niekto nemá svalovú dystrofiu nie je jeho zásluhou a naopak to, že niekto toto ochorenie má, nie je jeho vinou...

Ak by ste chceli prispieť finančne, tak každý rok je verejná zbierka na kompenzačné pomôcky pre členov OMD v SR v rôznych mestách a na rôznych miestach po SR ;)

Je možné prispieť aj zaslaním darcovskej SMS v tvare DMS MOTYL na číslo 877 v sume 2 alebo ľubovoľnou sumou na účet zbierky SK2211000000002921867476 

Súčasťou kampane sú rôzne sprievodné podujatia, všetko nájdete na stránke BELASYMOTYL.sk, tak poďme spolu rozhýbať krídla belasého motýľa a ak budete vidieť v tento deň info na sociálnych sieťach alebo kdekoľvek na nete, tak zdieľajteeee, lajkujteeee - ani neviete, kto to kedy uvidí a možno pomôže ďalej ;) 

         4251_640x480_q95jpg      logo_1png      4252_640x480_q95jpg      4253_640x480_q95jpg   

Ďakujeeeeem a nezabudnite, ako hovoria OMDečkári: "Vaša pomoc - ich krídla"

šVecka

                     belasymotyl_2jpg